Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι

Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι

Μια υπέροχη, νοστιμότατη διαφορετική τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι με φύλλο κανταΐφι που θα εντυπωσιάσετε και θα  λατρέψετε για την απλότητά της, την ευκολία της συνταγής της και για τη ανεπανάληπτη γεύση της …

Υλικά συνταγής

  • 450-500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένo
  •  λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε (ξάνουμε) το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε ισομερώς στη βάση του το μισό φύλλο κανταΐφι, , πατώντας το με την παλάμη μας ελαφρώς προς τα κάτω.
  2. Πασπαλίζουμε με το μισό περίπου βούτυρο το φύλλο και σκορπάμε ομοιόμορφα τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από το φύλλο. Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  3. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην πίτα. Το αφήνουμε για 20-30 λ σε θερμοκρασία δωματίου να “ρουφήξει” η πίτα τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
  4. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς. Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τη ψήνουμε για 50-55 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά. Την απολαμβάνουμε ζεστή ή χλιαρή.

Σε πιο μεγάλο ταψί για πιο λεπτή πίτα

Δείτε και άλλες συνταγές για τυρόπιτες εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι