Τυρόπιτα εν τάχει

Τυρόπιτα εν τάχει

Μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη τυρόπιτα με λίγα υλικά για να την απολαύσετε ως ορεκτικό, ή συνοδευτικό ή και σκέτη. Μια συνταγή από το gastronomos.gr για μια τυρόπιτα εν τάχει, έτοιμη σε 1ο λ για το φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φέτα light (ή μισό φέτα και μισό ανθότυρο)
  • 2 αυγά
  • πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα ταψί διαμέτρου 40 εκ. 
  2. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια και τη πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σε μικρό μπολάκι χτυπάτε το 1 αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν.
  3. Απλώνετε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα στη βάση του ταψιού, σε μια στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Αλείφετε με τη δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο και σκορπάτε από πάνω το μείγμα της φέτας.
  4. Κομματιάζετε με τα χέρια τα άλλα 2 φύλλα κρούστας, τα σκορπίζετε πάνω από το μείγμα φέτας και αλείφετε, με πινέλο, με λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τσαλακώνετε τις άκρες που κρέμονται, διπλώνοντάς τες προς το κέντρο του ταψιού, και αλείφετε με το πινέλο με όσο ελαιόλαδο έχει μείνει. 
  5. Σε μικρό μπολάκι βάζετε το κρόκο που έμεινε από το δεύτερο αυγό, με 2 κ.σ. νερό και το χτυπάτε καλά. Με το ίδιο πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας με το μείγμα του κρόκου. Ψήνετε για 15 – 20 λ ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. 

Tip: Προαιρετικά, σε ένα μπολάκι διαλύετε 1 κ.σ. μέλι σε 3 κ.σ. νερό και ελάχιστη κανέλα. Περιχύνετε την τυρόπιτα όσο είναι ζεστή με το μείγμα και σερβίρετε. Αυτή η γευστική αντίθεση γλυκού μελιού και όξινου τυριού είναι μια εξαιρετικά γευστική πρόταση. Δοκιμάστε τη!!!

καλο

Γαστρονόμος Συνταγή: Νένα Ισμύγνογλου/Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα εν τάχει

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.