Τυρόπιτα με ανθότυρο & μανούρι με σπιτικό φύλλο

Τυρόπιτα με ανθότυρο & μανούρι με σπιτικό φύλλο

Μια πεντανόστιμη, λαχταριστή τυρόπιτα με ανθότυρο και μανούρι με σπιτικό φύλλο. Μια συνταγή για μια αγαπημένη πίτα που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 φλ.)
  • 100 ml ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
  • 30 ml ξύδι (5 κ.σ.)
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
  • 3 γρ. μαγιά νωπή
  • 400 ml γάλα (3 φλ.)
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1/2 κιλό μανούρι τριμμένο
  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο light
  • 6 αυγά + 1 αυγό επιπλέον χτυπημένο, για έλειμμα
  • 500 ml φρέσκο γάλα (2 ½ φλ.)
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Δυαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνετε και αφήνετε σκεπασμένη τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 5 μέρη και αφήνετε τα κομμάτια να ξεκουραστούν.
  2. Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ, με το φτερό, το ανθότυρο, το συμπυκνωμένο γάλα, το μανούρι, τα αυγά και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών με ελαιόλαδο. Ανοίγετε ένα φύλλο και το απλώνετε στο ταψί. Τοποθετείτε το 1/4 της γέμισης και από πάνω βάζετε άλλο φύλλο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές.
  4. Αλείφετε με το ένα επιπλέον αυγό το τελευταίο φύλλο, περιχύνετε με τα 500 ml φρέσκο γάλα  και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα με ανθότυρο & μανούρι με σπιτικό φύλλο