Αναρτήθηκε στις 07/11/2016 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Τυρόπιτα με ανθότυρο & μανούρι με σπιτικό φύλλο
Μια πεντανόστιμη, λαχταριστή τυρόπιτα με ανθότυρο και μανούρι με σπιτικό φύλλο. Μια συνταγή για μια αγαπημένη πίτα που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- Για το φύλλο:
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 φλ.)
- 100 ml ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
- 30 ml ξύδι (5 κ.σ.)
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
- 3 γρ. μαγιά νωπή
- 400 ml γάλα (3 φλ.)
- αλάτι
- Για τη γέμιση:
- 1 κιλό ανθότυρο
- 1/2 κιλό μανούρι τριμμένο
- 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο light
- 6 αυγά + 1 αυγό επιπλέον χτυπημένο, για έλειμμα
- 500 ml φρέσκο γάλα (2 ½ φλ.)
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το φύλλο: Δυαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνετε και αφήνετε σκεπασμένη τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 5 μέρη και αφήνετε τα κομμάτια να ξεκουραστούν.
- Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ, με το φτερό, το ανθότυρο, το συμπυκνωμένο γάλα, το μανούρι, τα αυγά και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί, διαμέτρου 35 εκατοστών με ελαιόλαδο. Ανοίγετε ένα φύλλο και το απλώνετε στο ταψί. Τοποθετείτε το 1/4 της γέμισης και από πάνω βάζετε άλλο φύλλο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές.
- Αλείφετε με το ένα επιπλέον αυγό το τελευταίο φύλλο, περιχύνετε με τα 500 ml φρέσκο γάλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
07/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τυρόπιτα με ανθότυρο & μανούρι με σπιτικό φύλλο