Τυρομπαλάκια

Τυρομπαλάκια

Νόστιμα τυρομπαλάκια,μαλακά από μέσα και τραγανά από έξω,ότι πρέπει για μπυρομεζές και κρασομεζές, αλλά και για τραπέζια. Αυτές οι  παιχνιδιάρικες μπουκιές που εμφανίζονται ως μπαλάκια τυριού είναι τελικά ο απόλυτος μεζές μικρών και μεγάλων.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά (π.χ. κασέρι, γραβιέρα, λαδοτύρι, τσένταρ, Σαν Μιχάλης)
  • 50 γρ. φέτα ή ανθότυρο [προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε 400 γρ. μόνο κίτρινα τυριά]
  • 2 ασπράδια αβγού
  • ελάχιστο αλάτι [προσοχή άν έχετε αρμυρά τυριά]
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • Για το πανάρισμα:
  • 2 αβγά
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι. Προσθέτετε  τα τυριά και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξουν.
  3. Τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στην φρυγανιά. Τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα, ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρομπαλάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.