Αναρτήθηκε στις 17/08/2014 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Τυρομπαλάκια
Νόστιμα τυρομπαλάκια,μαλακά από μέσα και τραγανά από έξω,ότι πρέπει για μπυρομεζές και κρασομεζές, αλλά και για τραπέζια. Αυτές οι παιχνιδιάρικες μπουκιές που εμφανίζονται ως μπαλάκια τυριού είναι τελικά ο απόλυτος μεζές μικρών και μεγάλων.
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά (π.χ. κασέρι, γραβιέρα, λαδοτύρι, τσένταρ, Σαν Μιχάλης)
- 50 γρ. φέτα ή ανθότυρο [προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε 400 γρ. μόνο κίτρινα τυριά]
- 2 ασπράδια αβγού
- ελάχιστο αλάτι [προσοχή άν έχετε αρμυρά τυριά]
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
- Για το πανάρισμα:
- 2 αβγά
- φρυγανιά τριμμένη
- λίγο αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι. Προσθέτετε τα τυριά και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξουν.
- Τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στην φρυγανιά. Τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα, ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά.
17/08/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τυρομπαλάκια