Τυροκαυτερή της στιγμής για αρχάριους Facebook273 Twitter0 Google+1 Pinterest8
Μια πανεύκολη συνταγή για μια τυροκαυτερή που μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σε 10 λ. Απολαύστε τη σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας ή τα βραστά λαχανικά σας αλλά και σαν μεζέ με το ουζάκι σας αλειμμένη σε μαλακό φρέσκο ψωμί.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 καυτερή πιπερίτσα [*]
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους από τη πιπερίτσα και τη κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Κόβετε τη φέτα σε μικρά κυβάκια, τα τοποθετείτε σε μπολ και προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπερίτσα. Τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μικρή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα.
- Αν δεν το καταναλώσετε όλο την ίδια μέρα, σκεπάστε το σκεύος που θα το αποθηκεύσετε και διατηρήστε το στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
[*] Αν προτιμάτε πολύ καυτερή τη τυροκαυτερή σας, μπορείτε να βάλετε περισσότερη κόκκινη πιπερίτσα, αρκεί να το κάνετε σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά και να δοκιμάζετε κάθε φορά που θα προσθέτετε έστω και λίγη πιπερίτσα επιπλέον.
Tip: Προαιρετικά, όταν σερβίρετε “ραντίστε” τη με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι.
04/09/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Τυροκαυτερή της στιγμής για αρχάριους
Tags: Dressings για αρχάριους εύκολη μεζέδες ορεκτικά συνταγές Τυροκαυτερή
