Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης πικάντικη

Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης πικάντικη

Ένα πικάντικο καυτερό ντιπ για τους λάτρεις των καυτερών!!!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2-3 φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ για 20 λ περίπου ή μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές. Τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγανάκι και σοτάρουμε το μπούκοβο ανακατεύοντας για 1/2 λ.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το κατίκι, το μπούκοβο με το λάδι του, το ξύδι, προαιρετικά τα φύλλα δυόσμου και τη σάρκα από τις πιπεριές και χτυπάμε για αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μια λεία κρέμα.
  4. Τη μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και αρχίζουμε να προσθέτετε, σταδιακά, λίγη τη φορά, τη ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα, δοκιμάζοντας μέχρι να πετύουμε πόσο καυτερή τη θέλουμε. Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι το σερβίρισμα. Τη σερβίρουμε σαν ντιπ και τη γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης πικάντικη