Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης πικάντικη

Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης πικάντικη

Ένα πικάντικο καυτερό ντιπ για τους λάτρεις των καυτερών!!!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κατίκι
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μερικά φύλλα δυόσμου
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές. Τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι και σωτάρουμε το μπούκοβο γιά 1/2 λεπτό.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το κατίκι, το μπούκοβο με το λάδι του, το δυόσμο και τη σάρκα από τις πιπεριές και χτυπάμε γιά αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μιά λεία κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι το σερβίρισμα.
  4. Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σαν ντιπ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή:http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4190

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης πικάντικη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.