Τυρένια ψωμάκια με αλεύρι ταπιόκα χωρίς γλουτένη

Τυρένια ψωμάκια με αλεύρι ταπιόκα χωρίς γλουτένη

Μια συνταγή για τυρένια ψωμάκια » chipas» 

με αλεύρι ταπιόκα, χωρίς γλουτένη για να τα απολαύσετε στο πρωϊνό αλλά και όλες τις ώρες σαν σνάκ. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. τυριά [μοτσαρέλα και ανθότυρο ]
  • 3/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 αβγά [χτυπημένα]
  • 2 κ.γ.αλάτι
  • 5 έως 5 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ταπιόκα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάλτε στο multi τα τυριά, το λάδι, το γάλα, το αλάτι και τα αβγά και χτυπήστε τα μέχρι να θρυμματιστεί το τυρί.
  3. Τοποθετείστε το υγρό μείγμα σε μπολ και αρχίστε σταδιακά να προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ταπιόκα ανακατεύοντας. Η ζύμη που θα έχετε στο τέλος θα είναι αρκετά αραιή [λίγο πιο πηχτή από τηγανίτες].
  4. Βάλτε το χυλό στο ειδικό ταψί με βουτυρωμένες θήκες για muffins ή αν δεν έχετε σε βουτυρωμένες θηκούλες για capcakes, μέχρι τη μέση και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 17′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Όταν βγάλετε τα ψωμάκια θα είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στη μέση. Απολαύστε τα ζεστά και αν περισσέψουν βάλτε τα στη κατάψυξη. Το αλεύρι ταπιόκα διατηρείται πολύ καλά στη κατάψυξη και όταν τα βγάλετε τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων και γίνονται και πάλι σαν φρέσκα.

​​

Πηγή:http://carolynnsrecipebox.blogspot.gr/search/label/appetizers

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρένια ψωμάκια με αλεύρι ταπιόκα χωρίς γλουτένη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.