Τιραμισού με μπισκότα Όρεο χωρίς ψήσιμο

Τιραμισού με μπισκότα Όρεο χωρίς ψήσιμο

Ένα υπέροχο τιραμισού με φανταστική βαλούδινη κρέμα και με μπισκότα όρεο που του δίνουν μια εξαιρετική γεύση για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας ίσως ένα από τα ωραιότερα τιραμισού που γευτήκατε ποτέ. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα τιραμισού, χωρίς αλκοόλ, όπου ο συνδυασμός του μαλακού γλυκού τυριού μασπαρπόνε με την μεταξωτή κρεμώδη κρέμα αυγών και τα όρεο σας δίνουν ένα τιραμισού με απίστευτη γεύση και υφή. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή
  • 2 φλ. τσαγιού (470 ml) ελαφρύ καφέ εσπρέσσο (ή γάλα αν το σερβίρετε στα παιδιά)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. τυρί μασκορπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού (470 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 32 μπισκότα όρεο
  • 2-3 κ.σ. κακάο σκόνη (ή τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας) για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, τα βάζετε σε μπεν μαρί και τα χτυπάτε με σύρμα, φροντίζοντας το νερό της κατσαρόλας να είναι σε χαμηλή φωτιά και να σιγοβράζει και σίγουρα το νερό να μην ακουμπά το μπολ με τους κρόκους.
  2. Χτυπάτε διαρκώς τους κρόκους με τη ζάχαρη, με σύρμα, για 8-10 λ για να φτάσει το μείγμα στους 160 βαθμούς κελσίου για να παστεριωθούν τα αυγά. Η ζάχαρη πλέον θα έχει λιώσει και δεν θα βλέπετε πλέον κόκκους ζάχαρης στο μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα αυγών να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί μασκαρπόνε με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Σε άλλο μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε, με καθαρό και στεγνό μίξερ, σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Αρχίζετε να ρίχνετε την σαντιγί στο μπολ με το μείγμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη.
  5. Σε ένα μέτριο ρηχό μπολ ρίχνετε λίγο λίγο τον καφέ εσπρέσο και βουτάτε πρώτα τα 16 όρεο, ένα τη φορά, μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, χωρίς να τα αφήσετε να μουλιάσουν γιατί θα σπάσουν. Τα αραδιάζετε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια στρώση και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την μισή κρέμα μασκαρπόνε.
  6. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το μπισκότα όρεο βουτηγμένα στο εσπρέσσο, τα στρώνετε πάνω από την κρέμα και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα μασκορπόνε. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
  7. Πριν το σερβίρετε, με ένα μικρό σουρωτήρι, πασπαλίζετε το γλυκό σας με κακάο. Προαιρετικά αντικαταστήστε το κακάο με νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας. Μετά το κόβετε σε 12 κομμάτια και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πώς να αποθηκεύσετε το Oreo Τιραμισού: Αποθηκεύστε το τιραμισού σας σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε έως και 3 μήνες σε τάπερ. Το τιραμισού παγώνει πολύ καλά, γι αυτό ξεπαγώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.

Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τιραμισού με μπισκότα Όρεο χωρίς ψήσιμο