Τιραμισού με ροδάκινα

Τιραμισού με ροδάκινα

Τιραμισού, αέρινο, εύκολο και γρήγορο, χωρίς αυγά. Το τιραμισού είναι ένα αέρινο, ωραίο γλύκισμα, για όλες τις ώρες, γιά όλες τις περιστάσεις και για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 1 κονσέρβα κοσμπόστα ροδάκινα
  • 1 πακέτο (των 200 γρ. ) τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia light
  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 8 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 3 κουταλιές από το σιρόπι της κονσέρβας
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε στο μίξερ το τυρί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
  2. Παίρνετε 4 ροδάκινα [8 μισά] από τη κονσέρβα, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  3. Ανακατεύετε στον χυμό πορτοκαλιού μια, δυό κουταλιές από το σιρόπι της κονσέρβας.
  4. Κόβετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βουτάτε για πολύ λίγο στο χυμό πορτοκαλιού  με το σιρόπι.
  5. Μοιράζετε τα μπισκότα σε 4-5 ποτήρια με πόδι, βάζετε από πάνω λίγη κρέμα, μοιράζετε από πάνω τα ροδάκινα και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Τα αφήνετε πριν σερβίρετε 2 ώρες τουλάχιστον το ψυγείο.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τιραμισού με ροδάκινα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.