Τιραμισού με σοκολατένια …πινελιά
Μια συνταγή για ένα γευστικότατο Ιταλικό γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο. Τιραμισού ανάλαφρο και δροσερό με μια υπέροχη σοκολατένια πινελιά…
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. βραστό νερό
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσο σε σκόνη
- 3 κρόκοι αυγών
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα αραβοσίτου βανίλιας
- αντίστοιχο συνιστώμενο στη συσκευασία γάλα για τη κρέμα
- 10-12 σαβαγιάρ
- 310 γρ. cookies σοκολάτας θρυμματισμένα
- τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτετε το βραστό νερό και τη σκόνη καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Φτιάχνετε τη κρέμα αραβοσίτου βανίλιας [κανονική όχι στιγμής] κρατάτε ένα φλ. τσαγιού και αφήστε το στην άκρη να χλυαρύνει χωρίς να πήξει.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτετε και το 1 φλ. τσαγιού κρέμας αραβοσίτου, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έχετε μια αφράτη κρέμα.
- Παίρνετε τα σαβαγιάρ [εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ] τα βουτάτε στο διαλυμένο στο νερό καφέ και τα στρώνετε σε πυρίμαχο 23 Χ 23 εκ περίπου και βάθους και βάθους 5-6 εκ. βάθους. Κόψτε κάποια από τα σαβαγιάρ προκειμένου να “γεμίσετε” όλα τα κενά.
- Ρίχνετε πάνω από τα σαβαγιάρ πάνω το 1/3 της κρέμας. Πασπαλίζετε από πάνω τα θρυμματισμένα μπισκότα. Τέλος ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα, την ισιώνετε και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει, ιδανικά για όλη τη νύχτα. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με τρίμμα ή φλύδες σοκολάτας.
29/01/2017
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Τιραμισού με σοκολατένια …πινελιά
Tags: γλυκά επιδόρπια συνταγές τιραμισού ψυγείου