Μικρά μικρά μυστικά…

Μικρά μικρά μυστικά…

Αυτά τα ξέρατε;

Πώς θα βγάλουμε τα μαμούνια από τα λαχανικά μας;
Τα αφήνουμε σε μπώλ με νερό, αλλά πριν έχουμε ρίξει μέσα μια χούφτα αλάτι. Αυτό θα αναγκάσει τα έντομα να βγούν στην επιφάνεια.

Για να κάνετε πιο ελαφριά μια σάλτσα με κρεμμύδια, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.

Πάλι αυτός ο ενοχλητικός πονοκέφαλος;
Ανακουφιστείτε με μιά κουταλιά μέλι διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και πιείτε το αργά.

Νοστιμότερα σνίτσελ!
Προσθέστε δυό κουταλιές τριμμένο τυρί στην τριμμένη φρυγανιά που τα πανάρετε!

Πολύ αφράτη ομελέτα;

Για πιο αφράτη ομελέτα προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Τι είναι το Μπρίκ;
Αβγά σολομού. Τρώγεται σε καναπεδάκια με λεμόνι και βούτυρο ή σερβίρεται στο ειδικό σκεύος για χαβιάρι με πάγο από κάτω.

Τι είναι το φουά γκρά;
Συκώτι πάπιας ή χήνας. Εκλεκτότερο θεωρείται της χήνας με γεύση λεπτή και γλυκιά. Η καλύτερη ποιότητα είναι το φουά γκρά entier.

Τι είναι το περσικό ή ρώσικο χαβιάρι;
Αβγά από το ψάρι οξύρυγχος, το οποίο ψαρεύεται στα νερά της Κασπίας Θάλασσας. Ακριβότερη ποικιλία η Beluga (την προτιμά κι ο Τζέημς Μπόντ) που η τιμή της φτάνει και τις 500.000 δρχ το κιλό!

Τι είναι η Σφέλα;
Πρόβειο ή κατσικίτσιο τυρί που προέρχεται από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Τρώγεται σε σαλάτες ή επιτραπέζιο.

Πώς θα χυλώσει η φασολάδα μου ή η ψαρόσουπά μου;
Πολτοποιήστε λίγα φασόλια (για τη φασολάδα) ή πατάτες (για την ψαρόσουπα) με ένα πηρούνι και ξαναρίξτε τα στο φαγητό. Ανακατέψτε καλά.

 

Πηγή:http://greekcook.gr/cooking_tips.php



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μικρά μικρά μυστικά…