Ξέρατε πως θα διατηρήσετε τα μανιτάρια σας;
Πώς θα απαλλαγείτε απ’τις ενοχλητικές βλέννες που έχουν οι μπάμιες; Τις ραντίζετε με λίγο ξύδι και, αν είναι φρέσκες, τις αφήνετε στον ήλιο για καμιά ώρα. Αν είναι κατεψυγμένες, τις «γυρνάτε» στο τηγάνι για 1-2 λεπτά με το ξύδι.
Ιδέα:
Αν θέλετε να τεμαχίσετε γρήγορα τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, ο κόφτης για τα βραστά αυγά είναι η λύση σας.
Πώς θα διατηρήσετε τα μανιτάρια;
Βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας (αν έχετε) ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο έντομο να το τσακώσετε στο πόδι. Καταναλώστε τα σε 2-3 μέρες το πολύ και σίγουρα πριν την τελική ημερομηνία ανάλωσής τους.
Πηγή:http://greekcook.gr/cooking_tips.php
