Ονομασίες φαγητών και ο τρόπος μαγειρέματος

Ονομασίες φαγητών και ο τρόπος μαγειρέματος

Ακούμε ή γευόμαστε γεύσεις ή φαγητά με άγνωστες σε εμάς ονομασίες. Για να ξέρουμε τι μας «περιμένει» όταν παραγγέλνουμε κάποιες από αυτές τις ονομασίες ή τις γεύσεις διαβάστε…..

Τι είναι η Κις;
Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι η γαλλική Κις Λωραίν.

Τι είναι το Αν κρούτ;
Τρόπος μαγειρέματος όπου το κρέας ή το πατέ τυλίγεται σε ζύμη σφολιάτας και ψήνεται μέσα σε αυτή.

Τι ονομάζεται Ποπιέτ;
Λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας, που γεμίζονται με λαχανικά ή εντόσθια και τυλίγονται σε ρολά.

Τι ονομάζεται Ποτ-ω-φε;
Βρασμένο κρέας μοσχάρι με διάφορα λαχανικά. Ο ζωμός τρώγεται σκέτος σαν σούπα και μετά σερβίρονται χωριστά το κρέας και τα λαχανικά.

Τι είναι η Sour cream;
Κρέμα γάλακτος φρέσκια με γεύση ελαφρώς ξινή. Ιδανική για σάλτσες και κις. Αν δεν τη βρίσκετε, χτυπάτε κανονική κρέμα γάλακτος με λίγες σταγόνες λεμόνι.

Τι ονομάζεται Α λα προβανσάλ;
Φαγητό μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με σκόρδο.

Τι ονομάζεται Α λα φορεστιέρ;
Φαγητό σερβιρισμένο με μανιτάρια σωταρισμένα με βούτυρο.

Τι είναι το Ζυλιέν;
Τρόπος κοπής των λαχανικών σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Συνήθως κόβονται έτσι τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και σερβίρονται ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας.

Τι είναι η Σόγια σως;
Σάλτσα με πλούσια γεύση αλμυρή κα άρωμα χαρακτηριστικό. Χρησιμοποιείται σεόλα τα κινέζικα και «strir-fry» πιάτα.

 

Πηγή: http://greekcook.gr/cooking_tips.php?page=2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ονομασίες φαγητών και ο τρόπος μαγειρέματος

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.