
Συμβουλές μαγειρικής… και όχι μόνο
Αυτά τα ξέρατε; Μικρά tips για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στη κουζίνα μας και όχι μόνο.
- Για να μην κολλάνε τα μακαρόνια, προσθέστε στο νερό που βράζουν 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο!
- Μην αφήνετε τα μπαχαρικά εκτεθειμένα στην ζέστη και την υγρασία,γιατί χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους.
- Πώς θα διατηρήσω τη φέτα για καιρό;
- Βαλτε σε δοχείο που κλείνει καλά το τυρί σας και περιχύστε το με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
- Για να μη ζαρώσουν πολύ οι φέτες του μπέηκον, πριν τις τηγανίσετε, βουτήξτε τες σε καυτό νερό και στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί.
- Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κρασί στις συνταγές των φαγητών κατσαρόλας με κονιάκ. Θα τους δώσει μια φινέτσα και μια διακριτική μυρωδιά.
- Όταν μαγειρεύετε λαχανικά στα μικροκύματα, προσθέστε λίγο βούτυρο και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας). Θα διευκολύνει το ομοιόμορφο και γρήγορο ψήσιμό τους.
- Το ντρέσινγκ στις σαλάτες που περιέχουν πατάτες πρέπει να ρίχνεται όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα!
- Τις πατάτες που θέλετε να κάνετε πουρέ, πρέπει να τις λιώνετε όσο είναι ζεστές, γιατί λιώνουν πιο εύκολα και δε δημιουργούνται «κόμποι».
01/05/2014
Sintayes.gr,