
Άσχημη μυρωδιά και πιτσιλιές λαδιού από το τηγάνισμα;
Πως θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά και τις πιτσιλιές του λαδιού όταν τηγανίζετε…
Άσχημη μυρωδιά από το τηγάνισμα …
Για να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά που δημιουργείται στο σπίτι από το τηγάνισμα, κάψτε σε ένα τασάκι μερικές φλούδες πατάτας και λεμονιού.
Αλατίζουμε τη ντοματοσαλάτα μας …
Αλατίστε τη ντοματοσαλάτα μόνο όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος. Διαφορετικά, επειδή το αλάτι απορροφά τα υγρά των ντοματών, οι ντομάτες μαραζώνουν και η σαλάτα σας νερουλιάζει.
Πετάγονται πιτσιλιές όταν τηγανίζετε …
Για να αποφύγετε να πετάγονται πιτσιλιές κατά το τηγάνισμα, πρέπει τα υλικά που χρησιμοποιείτε να είναι εντελώς στεγνά. Αν προσθέσετε, πάντως, λίγο αλάτι στο κέντρο του τηγανιού κατά το ζέσταμα του λαδιού, θα περιορίσετε κατά πολύ το πιτσίλισμα.
Για το βράσιμο του ριζότου μας …
Στο βράσιμο του ριζότου προσθέτουμε σταδιακά καυτό ζωμό λαχανικών για να δώσει γεύση. Όσο πλησιάζει προς το τέλος το βράσιμο, τόσο λιγότερο ζωμό ρίχνουμε για να μην παραβράσει το ρύζι.
Πηγή:http://greekcook.gr/cooking_tips.php?page=4
Sintayes.gr,