Γνώσεις ειδικές και γενικές…

Γνώσεις ειδικές και γενικές…

Ποιος πότε και που έφτιαξε το πρώτο whisky; Τι είναι το τσουμλέκι; Αυτά και άλλα πολλά…

Johnnie Walker…
To 1820 στο Kilmarnock της Σκωτίας ο John Walker φτιάχνει το πρώτο whisky με παγκόσμια απήχηση. Η φιγούρα του περιπατητή σχεδιάστηκε το 1909 από τον διάσημο σκιτσογράφο της εποχής, Tom Browne.

Τι είναι το τσουμλέκι;
Παραδοσιακό φαγητό της Έδεσσας που φτιάχνουν στις γιορτές και σε ειδικές περιπτώσεις. Αποτελείται από κρέας και διάφορα λαχανικά που έχουν βράσει σε μια πήλινη χύτρα (τη Λακφίτσα) σφραγισμένη με ζυμάρι.

Αυτό το ξέρατε;
Πολλοί γιατροί έχουν ονομάσει το γιαούρτι \»ασπιρίνη του μέλλοντος\». Η ανεπάρκειά του δημιουργεί πονόδοντους, ημικρανίες, πόνους των μυών, αυπνίες. Βοηθάει ακόμη και στους πόνους της γέννας.

Τι είναι το ginseng;
Διάσημο κινέζικο βότανο. Λέγεται ginseng (άνθρωπος ρίζα) λόγω της μακριάς και ευλύγιστης ρίζας του που θυμίζει το ανθρώπινο σώμα. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό με το όνομα \»πάναξ ο πεντάφυλλος\». Έχει αφροδισιακές ιδιότητες, είναι χαλαρωτικό και προκαλεί ευεξία.

Το ξέρατε ότι…
απαγορεύεται το ψάρεμα των αστακών μετά τις 15 Αυγούστου γιατί αρχίζει η αναπαραγωγή τους; Μην περιμένετε δηλαδή να φάτε φρέσκο αστακό εκείνη την περίοδο.

 

Πηγή:http://greekcook.gr/cooking_tips.php?page=4Sintayes.gr,

Συνταγή: Γνώσεις ειδικές και γενικές…