Για να γίνουν τα φαγητά σας νοστιμότερα…

Για να γίνουν τα φαγητά σας νοστιμότερα…

Γνωρίζετε  ότι είναι λάθος να τρυπάτε με το πηρούνι ;

Γνωρίζετε ότι…
είναι λάθος να τρυπάτε με το πηρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί; Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Γνωρίζετε ότι…
είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας και μόνο στο τέλος να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά για να δημιουργηθεί λεπτή κρούστα; Πρώτα πρέπει να το αφήσετε στη δυνατή φωτιά για να γίνει η κρούστα και μετά το σιγοψήνετε.

Γνωρίζετε ότι…
είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε, στεγνώστε το και αλείφετέ το συχνά με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

 

Πηγή:http://greekcook.gr/cooking_tips.php?page=4

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Για να γίνουν τα φαγητά σας νοστιμότερα…

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.