Τηγανίτες

Τηγανίτες

Φανταστικές τηγανίτες που μπορείτε να τις προσφέρετε σαν λαχταριστό επιδόρπιο. Γρήγορο γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ.τσαγιού γάλα
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • άρωμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • μέλι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ σταδιακά το αλεύρι με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πετύχετε ένα ωραίο πηχτό κουρκούτι.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι, παίρνετε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά και φουσκώσει η τηγανίτα τη γυρίζετε από την άλλη μεριά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά τη βγάζετε και τη τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τηγανίτες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  5. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνετε με μπόλικο μέλι ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με γλυκό κουταλιού και τις σερβίρετε ζεστές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανίτες