Τηγανιτές πατάτες με σάλτσα τυριών και μπέϊκον

Τηγανιτές πατάτες με σάλτσα τυριών και μπέϊκον

Οι αγαπημένες σε όλους τηγανιτές πατάτες απογειώνονται με μια υπέροχη σάλτσα τυριών.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να δώσετε άλλη διάσταση σε ένα απλό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 πατάτες 
  • 160-180 γρ. καπνιστό μπέικον [περίπου 8-10 φέτες]
  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο [προαιρετικά]
  • 1 κ.γ. τσίλι ή πιπέρι καγιέν [προαιρετικά]
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίστε, αλατίστε ελαφρώς και τηγανίστε τις πατάτες σας ως συνήθως. 
  2. Εν” τω μεταξύ ψιλοκόψτε και σοτάρετε το μπέϊκον μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βιτάμ. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο [προαιρετικά], το τσίλι και τη μουστάρδα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά. 
  4. Στο μεταξύ οι πατάτες σας είναι έτοιμες. Τις σερβίρετε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Βασική ιδέα Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανιτές πατάτες με σάλτσα τυριών και μπέϊκον

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.