Τηγανιά με μανιτάρια

Τηγανιά με μανιτάρια

Τηγανιά με μανιτάρια. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για  μια τέλεια τηγανιά στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από τα πλευρώτους που προτείνονται και πολλές άλλες ποικιλίες μανιταριών, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως πορτομπέλο, ασπρομανίταρα και άλλα. Απολαύσετε τα ως μεζέ με το κρασάκι και τη μπυρίτσα σας ή ως ορεκτικό, ακόμα και ως συνοδευτικό με τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους (ή ανάμεικτα με άλλα επιλογής σας)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα και τα λεπτά κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μείγμα από διάφορα πιπέρια
  • μαϊντανός ή φρέσκια ρίγανη ή δενδρολίβανο ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα μικρό βουρτσάκι ή με μια νωπή βαμβακερή πετσέτα και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσετε και άλλες ποικιλίες τα κόβετε στο ίδιο μέγεθος ή αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά. Μόλς ροδίσουν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε ρίχνετε και το κρασί. 
  3. Μόλις σχεδόν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε αλάτι πιπέρι το κόλιανδρο και τη πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντάς τα με σπάτουλα συχνά, για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά τα πασπαλίζετε με μυρωδικό επιλογής σας και τα σερβίρετε.

Photo 1   Photo 2



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανιά με μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.