Τηγανιά με χοιρινό κρέας και λουκάνικο Facebook61 Twitter0 Google+1 Pinterest7
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας. Υπέροχη τηγανιά με ζουμερό χοιρινό κρέας και πικάντικα λουκάνικα με αρωματικά αρεσκείας για να απολαύστε ένα νόστιμο ελληνικό γεύμα ή ορεκτικό ή μεζέ για το ουζάκι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό [ωμοπλάτη] κομμένο σε μπουκίτσες
- 200 γρ. λουκάνικα κομμένα σε φέτες
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1 ποτήρι τσίπουρο
- 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 ξερό κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε το χοιρινό και το κόβετε σε μπουκίτσες. Επίσης κόβετε σε φέτες και το λουκάνικο. Ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, το ελαιόλαδο, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια κρέατος και λουκάνικου για 4-5 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ” όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε και τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας για 3-4 λ ακόμα. Σβήνετε με το τσίπουρο, προσθέτετε τη πάπρικα, αλατοπιπερώνετε [προσοχή στο αλάτι λόγω του λουκάνικου] και ανακατεύετε.
- Σε μέτριο μπολ βάζετε 1 φλ. τσαγιού νερό και τη 1 κ.σ. μουστάρδα και ανακατεύετε χτυπώντας το καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το μείγμα στο τηγάνι και το βράζετε μέχρι να σωθούν τα μισά υγρά του.
- Ρίχνετε το κρασί, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 7 λ περίπου μέχρι να “σωθούν” τα υγρά του και μαλακώσει το κρέας. Το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές πάνω σε πίτες.
Πηγή:mygreekdish.com
31/05/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Τηγανιά με χοιρινό κρέας και λουκάνικο
Tags: κατσαρόλας κόκκινο κρέας κυρίως πιάτο λουκάνικο μεζέδες ορεκτικά συνταγές τηγανιά χοιρινό