Τηγανιά κοτόπουλου με μανιτάρια και άγριο ρύζι

Τηγανιά κοτόπουλου με μανιτάρια και άγριο ρύζι

Τηγανιά κοτόπουλου με μανιτάρια και άγριο ρύζι. Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε ως ορεκτικό, μεζέ ή κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. ξερό εστραγκόν, καλά τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ξερό θυμάρι 
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολύ ψιλοκομμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε χονδρές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 ml κονιάκ
  • 300 ml ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, ώστε να στεγνώσουν τελείως. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος περίπου 1 δάχτυλο ή σε κυβάκια. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν και το κόλιανδρο. 
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρω για 3 – 4 λ, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «πιουν» τα υγρά που θα βγάλουν. Ρίχνω το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λ. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
  3. Ρίχνω στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι, το αφήνω να κάψει και αυτό σε δυνατή φωτιά και ρίχνω το κοτόπουλο. Τα τηγανίζω για 4-5 λ, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Σβήνω με το κονιάκ, μαγειρεύω για 1 λ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναρίχνω στο σκεύος τα μανιτάρια. Προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και  μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10-15 λ, (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου) με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.  
  5. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω το φαγητό με  άγριο ρύζι (το μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του).



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλου με μανιτάρια και άγριο ρύζι