Τηγανιά με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και γραβιέρα

Τηγανιά με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και γραβιέρα

Ένα απλό γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Μια συνταγή για τηγανιά με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και τυρί. Απολαύστε το ως μεζέ με το ουζάκι σας ή ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια ή φέτες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές σε κυβάκια ή φέτες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 3-4 κ.σ. βιτάμ
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
  • ξύδι μπαλσάμικο για το σερβίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βιτάμ και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε να ροδίσει από την μια πλευρά και στη συνέχεια το γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει, πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του τυριού. Ανακατεύουμε να μισολιώσουν τα τυριά.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προαιρετικά ρίχνουμε λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι [βλέπε συνταγή εδώ] ή με πατάτες τηγανιτές.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανιά με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και γραβιέρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.