Τηγανιά Ιμάμ Μπαϊλντί με ρεγκάτο

Τηγανιά Ιμάμ Μπαϊλντί με ρεγκάτο

Μελιτζάνες.. ένα αγαπημένο λαχανικών μικρών και μεγάλων που ειδικά το καλοκαίρι έχει την τιμητική του… Ένα λαχανικό που μαγειρεύετε με πολλούς τρόπους, με χιλιάδες συνταγές με πολλά διαφορετικά υλικά και το γευστικό αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή με μελιτζάνες με απλά και εύκολα υλικά, πανεύκολη στην παρασκευή της, με φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε… Μια συνταγή για μια τηγανιά ιμάμ μπαϊλντί με την ιδιομορφία ότι αντί για τυρί φέτα που είθισται να “συντροφεύουν” τη μελιτζάνα εδώ σας προτείνουμε το γευστικότατο τυρί ρεγκάτο!

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 ml γλυκό κόκκινο κρασί 
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας εμπορίου επιλογής σας 
  • 200 γρ. τυρί ρεγκάτο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τη μελιτζάνα σε μέτριους κύβους, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά την μελιτζάνα, για 1 λ. Προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ επιπλέον.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και “σβήνετε” με το γλυκό κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνετε τη μελιτζάνα με τα κρεμμύδια να σιγομαγειρευτούν, για 8-10 λ.
  3. Όταν η μελιτζάνα είναι έτοιμη, προσθέτετε το βούτυρο, το regato, τον μαϊντανό και το θυμάρι, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε, ανακατεύετε για 1/2 λ και σερβίρετε.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανιά Ιμάμ Μπαϊλντί με ρεγκάτο