Τηγανιά χοιρινού με πιπεριές

Τηγανιά χοιρινού με πιπεριές

Πεντανόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας που λιώνει στο στόμα με πιπεριές! Ο ιδανικός μεζές για να τον απολαύσετε με το κρασάκι σας ή το ουζάκι σας τους χειμερινούς μήνες, τη παγωμένη μπυρίτσα σας τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά να το γευτείτε και ως το τέλειο ορεκτικό στο τραπέζι σας αλλά και ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές. Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για αρχάριους που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. χοιρινός ώμος ή λαιμός κομμένος σε μπουκιές
  • 3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ.  ρίγανη αποξηραμένη
  • 2-3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε μέτρια κομμάτια (αυξομειώστε τη ποσότητα των πιπεριών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε σε μπουκιές, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Στη συνέχεια βγάζετε το κρέας από τη τηγάνι, με τρυπητή κουτάλα, και το μεταφέρετε σε μπολ. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε το κρεμμύδι το σοτάρετε για 2-3 λ να μαλακώσει. Μετά ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
  3. Ξαναρίχνετε το σοταρισμένο χοιρινό στη κατσαρόλα, ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.  Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές, ανακατεύετε να “μαραθούν” ελαφρώς και αλατοπιπερώνετε.
  4. Προσθέτετε το ζεστό νερό ή το ζωμό επιλογής σας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, πάρει χρώμα και να μείνει μόνο με το λάδι του. Πέντε (5) λ πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε τη ζάχαρη και τη κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύετε. 
  5. Σερβίρετε ζεστή τη τηγανιά σας ως μεζέ ή τη συνοδεύετε με πατατούλες τηγανιτές ή υπέροχες τραγανές πατάτες (συνταγή εδώ) ή με ρύζι μακρύκοκκο πιλάφι ή με πανεύκολο σπυρωτό ρύζι μπασμάτι (συνταγή εδώ). Καλή σας όρεξη!

Πηγή