Αναρτήθηκε στις 06/11/2014 σε Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Ψάρι - Θαλασσινά
Θράψαλα κοκκινιστά με πιλάφι
Θράψαλα κοκκινιστά με πιλάφι. Μια πολύ εύκολη, γρήγορη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πλήρες γεύμα.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό θράψαλα
- 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 σφηνάκι ούζο
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
- ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπαγώνουμε (αν είναι κατεψυγμένα) τα θράψαλα, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το καρότο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και ρίχνουμε το ούζο και τα θράψαλα.
- Προσθέτουμε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν βράλουμε το φαγητό μας από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη δάφνη και το μαϊντανό.
- Εν” τω μεταξύ έχουμε βράσει το πιλάφι μας και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
06/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Θράψαλα κοκκινιστά με πιλάφι