Τερίνα σοκολάτας

Τερίνα σοκολάτας

Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια δροσερή Τερίνα σοκολάτας με αφράτη κρέμα για να την απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας, σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία “Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια” (400 γρ. ΓΙΩΤΗΣ)
  • 3 κουβερτούρες 125 γρ. η μια (375 σύνολο), κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 50 ml (1/2 φλ. τσαγιού) γάλα
  • 175 γρ. (3/4 φλ τσαγιού) βούτυρο μαλακωμένο ή μαργαρίνη μαλακή 
  • 150 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1 συσκευασία 250 γρ. “ΓΙΩΤΗΣ Crème” – υποκατάστατο κρέμας σαντιγί (ή άλλη επιλογής σας)
  • 2-3 κ.σ. λικέρ καφέ (προαιρετικά) ή έτοιμο στιγμιαίο καφέ 
  • 100 γρ. Νιφάδες κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε τις 3 κουβερτούρες, τις ρίχνετε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ και τις λιώνετε σε μπέν μαρί, ανακατεύοντας συχνά, φροντίζοντας το μπολ με τη σοκολάτα να μην ακουμπά στο νερό της σοκολάτας που πρέπει να σιγοβράζει. Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
  2. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο ζεστό γάλα και τα αφήνετε μέχρι να διαλυθούν. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη “ΓΙΩΤΗΣ Crème” με τη μισή ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.  Σε άλλο μπολ ρίχνετε την υπόλοιπη μισή ζάχαρη άχνη και το μαλακό βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν και αυτά πολύ καλά. 
  3. Αναμιγνύετε το μείγμα σαντιγί μαζί με το μείγμα βουτύρου, με τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα με τη λιωμένη ζελατίνη ανακατεύοντάς τα με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρων όλα τα υλικά. 
  4. Κόβετε τις “Βάσεις” για τούρτα σε παραλληλόγραμμες λωρίδες 10×20 εκ. Τοποθετείτε τη πρώτη βάση σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος ή σε μεγαλύτερη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ, τη βρέχετε με λίγο λικέρ καφέ ή έτοιμο στιγμιαίο καφέ και απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας.
  5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με δεύτερη βάση τούρτας πασπαλισμένη με καφέ, το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας, και τέλος με τη τρίτη βάση τούρτας πασπαλισμένη με καφέ. Με το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας και καλύπτετε ομοιόμορφα, με σπάτουλα, την επιφάνεια και τα πλαινά του γλυκού σας.
  6. Πασπαλίζετε τη επιφάνεια και τα πλαινά του με τις νιφάδες κουβερτούρας και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Μετά το σερβίρετε και … καλή σας απόλαυση!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τερίνα σοκολάτας

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page