Το τέλειο σπιτικό παγωτό με φιστίκια Αιγίνης

Το τέλειο σπιτικό παγωτό με φιστίκια Αιγίνης

Ένα υπέροχο, πανεύκολο σπιτικό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα, λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το τέλειο παγωτό που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας σε όλες τις περιστάσεις σερβιρισμένο με φρέσκες φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα και φλούδες λευκές σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια λιωμένη (κατά προτίμηση τη Nestle Dessert που λιώνει εύκολα) 
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • Για διακόσμηση στο σερβίρισμα (προαιρετικά):
  • 1 φλ. τσαγιού φράουλες σε μεγάλες φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού σμέουρα ή βατόμουρα
  • ⅓ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σε θερμοκρασία δωματίου τριμμένη σε φλούδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 14 x 21 εκ. Την αφήνετε στην άκρη. [*]
  2. Κόβετε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να χλιαρύνει. 
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 1 λ περίπου να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα πηχτό, κρεμώδες μείγμα.
  4. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε για 1/2 λ να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και τα χοντροκομμένα φιστίκια και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, το καλύπτετε με τη πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 1 βράδυ να παγώσει καλά. 
  5. Για τη διακόσμηση στο σερβίρισμα: Για να ξεφορμάρετε το παγωτό, βυθίζετε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το γαρνίρετε (προαιρετικά) με τις φράουλες και τα σμέουρα ή τα βατόμουρα. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλούδες από τη λευκή σοκολάτα και τις πασπαλίζετε πάνω από τα φρούτα μαζί με το ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. 

[*] Προαιρετικά στρώνετε τη φόρμα που θα βάλετε το παγωτό, στη βάση και τα τοιχώματά της  με πλαστική μεμβράνη η οποία θα πρέπει να προεξέχει 5 εκ. προαιρετικά για να σκεπάσετε στη συνέχεια το παγωτό σας κατά τη διάρκεια της κατάψυξης και για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Σε αυτή τη περίπτωση για να το ξεφορμάρετε δεν απαιτείτε η βύθιση της φόρμας στο ζεστό νερό. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο σπιτικό παγωτό με φιστίκια Αιγίνης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.