Το τέλειο σουφλέ λαχανικών

Το τέλειο σουφλέ λαχανικών

Ένα πεντανόστιμο σουφλέ με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές με ζαμπόν, ψωμί του τόστ καλυμμένο με τυριά. Ένα λαχταριστό ορεκτικό ή κυρίως γεύμα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 4 μελιτζάνες 
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 4 κολοκύθια
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
  • 6 φέτες ζαμπόν βραστό
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (βλέπε συνταγή εδώ) [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε με την παρασκευή της σάλτσας ντομάτας. Την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά της. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε και έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά.
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 1/2 εκ. και τις πιπεριές στα 3, αφαιρώντας τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε δυνατή φωτιά, τα λαχανικά σας, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν, συμπληρώνοντας περιστασιακά και σταδιακά λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο πυρέξ στρώνετε στη βάση του τις φέτες ψωμιού του τόστ φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση του. Από πάνω απλώνετε σε στρώσεις τα λαχανικά ανάμικτα και πάνω από τα λαχανικά στρώνετε το ζαμπόν σε μια στρώση. Καλύπτετε το ζαμπόν με τα τριμμένα τυριά απλώνοντάς τα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. 
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα προσθέτετε το γιαούρτι και λίγο αλατοπίπερο,  συνεχίζετε το χτύπημα και μόλις ομογενοποιηθούν περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό στο πυρέξ. Αφήνετε το φαγητό να “σταθεί” και να απορροφήσει το μείγμα αυγών για 20 λ περίπου.
  5. Στη συνέχεια το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά, να απορροφηθούν τα υγρά και λιώσουν καλά τα τυριά. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 3-5 λ να σταθεί, το περιχύνετε με τη χλιαρή σάλτσα ντομάτας, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε γαρνιρισμένο με ολόκληρα φύλλα βασιλικού. 

[*] Η σάλτσα ντομάτας με την οποία θα περιχύσετε το σουφλέ σας πρέπει να είναι χλιαρή. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το σουφλέ σας σκέτο χωρίς τη προσθήκη της σάλτσας με το ίδιο εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα. 

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο σουφλέ λαχανικών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.