Το τέλειο κέικ καλυμένο με κρέμα τυριού

Το τέλειο κέικ καλυμένο με κρέμα τυριού

Ένα υπέροχο κέικ που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Μια συνταγή για το τέλειο κέικ, με πληθώρα γεύσεων, ψιλοκομμένα καρύδια, μπανάνα, ανανά κομπόσα, ινδοκάρυδο, αρωματισμένο με κανέλα, πνιγμένο σε τυρί κρέμα που το κάνει ακαταμάχητο. Φαβορί για το καλύτερο κέικ που φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ανανά 450 γρ. περίπου 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο 
  • 1 φλιτζάνι πολτοποιημένη στο μούλτι μπανάνα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι (1/4 ελαιόλαδο + 1/4 σπορέλαιο) + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 125 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στραγγίζετε τη κονσέρβα ανανά και κρατάτε για το γλυκό σας 1/3 φλ. τσαγιού από το ζωμό της. Ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια (σαν ζάρια) τα κομμάτια ανανά και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζει.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους  160 ° C στον αέρα και λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος, ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τα δύο είδη αλευριού, τη σόδα, τη κανέλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το χυμό και κομματάκια ανανά, το ινδοκάρυδο, τη λιωμένη μπανάνα, τα αυγά, το λάδι και 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό και ανακατεύετε καλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέικ βγει καθαρό. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε, πάνω σε σχάρα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά. 
  5. Για τη κρέμα τυριού: Σε ένα μπολ, τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από το κρύο πλέον κέικ, το πασπαλίζετε με καρύδια και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο κέικ καλυμένο με κρέμα τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.