Το τέλειο κέικ ινδοκάρυδου

Το τέλειο κέικ ινδοκάρυδου

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ ινδοκάρυδου με γλάσο ζάχαρης πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο. Εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του για το πρωινό καφεδάκι σας, το γάλα των παιδιών ή τους επισκέπτες σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το γλάσο:
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2-4 κ.σ. βραστό νερό (όσο πάρει)
  • 1 σταγόνα ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή με μίξερ. Προσθέτετε τα αυγά το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο πυρέξ 20×30 εκ. περίπου, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε για 25-30 λ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ βγει καθαρή.
  3. Για το γλάσο: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τις 2 κ.σ. βραστό νερό και τη σταγόνα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με σύρμα να ενσωματωθούν καλά και έχετε μια σχετικά πηχτή πάστα γλάσου. Εάν απαιτηθεί προσθέτετε 1-2 κ.σ. επιπλέον βραστό νερό.
  4. Απλώνετε αμέσως το γλάσο, όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστό, πάνω στην επιφάνεια του ινδοκάρυδου και από πάνω πασπαλίζετε το ινδοκάρυδο. 

kxk

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο κέικ ινδοκάρυδου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα