Το τέλειο κέικ με φουντούκια, ελαιόλαδο και άρωμα καφέ

Το τέλειο κέικ με φουντούκια, ελαιόλαδο και άρωμα καφέ

Ένα υπέροχο κέικ με φουντούκια, ελαιόλαδο και άρωμα καφέ, γαρνιρισμένο με σαντιγί, φουντούκια ψιλοκομμένα και φλούδες σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για το τέλειο κέικ που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ: 
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 200 γρ. πολτοποιημένα, στο multi, σε σκόνη φουντούκια ασπρισμένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 κ.γ. κόκους στιγμιαίου καφέ 
  • 200 ml ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο + μισό σπορέλαιο) + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για την επικάλυψη: 
  • 1 κ.σ. λικέρ καφέ
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 40 γρ. μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε φλούδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάσταση 22 εκ. 
  2. Για το κέικ: Βάζετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 10 λ περίπου μέχρι να αφρατέψει καλά και τριπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα. Εν τω μεταξύ πολτοποιείτε σε σκόνη, στο multi, τα φουντούκια (πρέπει να είναι στεγνά και ξερά) και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.  Μέσα στο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά.
  3. Διαλύετε το καφέ σε 1/4 φλ. νερό, ανακατεύοντας ζωηρά. Το αφήνετε στην άκρη.
  4. Όταν τριπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα αυγών-ζάχαρης, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε, στο κάδο, σιγά σιγά το λάδι χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα αλευριού-φουντουκιών και το διαλυμένο καφέ με το νερό και χτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί/φόρμα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ ή μέχρι ένα σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ, βγει στεγνό και καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Μετά αφαιρείτε τα τοιχώματα της φόρμας και αφήνετε το κέικ πάνω στη βάση του ταψιού να κρυώσει καλά. 
  6. Για την επικάλυψη: Χτυπάτε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το λικέρ φουντουκιού σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Με αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλούδες της κουβερτούρας και τις στρώνετε και αυτές πάνω από τα φουντούκια. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο κέικ με φουντούκια, ελαιόλαδο και άρωμα καφέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα