Το τέλειο γλύκισμα σε 4 στρώσεις

Το τέλειο γλύκισμα σε 4 στρώσεις

Το απόλυτο γλύκισμα σε 4 στρώσεις με διαφορετικά υλικά και γεύσεις που δένουν απόλυτα μεταξύ τους σε έναν υπέροχο συνδυασμό και μας δίνουν ένα αφράτο και ελαφρύ με τέλεια γεύση και υφή γλυκό. Μια απλή και εύκολη συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα ιδανικό, αγαπημένο επιδόρπιο και όχι μόνο για όλη την οικογένεια και τους επισκέπτες σας. 

Υλικά συνταγής

  • Στρώση 1η, βάση:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. τσαγιού βούτυρο, ελαφρώς μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • ¾ φλ. τσαγιού, κομμένα σε μικρά κομματάκια, φουντούκια ή αμύγδαλα
  • Στρώση 2η, κρέμα τυριού: 
  • 440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί (ή 25ο ml κρέμα γάλακτος ΚΡΥΑ 36% λιπαρά χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί)
  • Στρώση 3η, κρέμα σοκολάτας: [*]
  • 3 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με άρωμα σοκολάτα
  • 950 ml κρύο γάλα πλήρες 
  • Στρώση 4η, επικάλυψη σαντιγί:
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί (ή 25ο ml κρέμα γάλακτος ΚΡΥΑ 36% λιπαρά χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί)
  • ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και νιφάδες σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώση 1η, βάση: Κόβετε σε ένα μπολ το κρύο βούτυρο σε μικρά κομματάκια, προσθέτετε το αλεύρι και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας (ή με το μίξερ) μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια, συνεχίζετε το ζύμωμα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.  Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση ενός βουτυρωμένου πυρέξ 22×33 εκ., πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 15 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Στρώση 2η, κρέμα τυριού: Βάζετε σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε στο μπολ 2 φλ. έτοιμης σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. (Αν χρεισιμοποιήσετε το μίξερ για την ενσωμάτωση θα μειώσετε τη ταχύτητα στο χαμηλώτερο επίπεδο).
  3. Ρίχνετε το μείγμα τυριού-σαντιγί πάνω από τη κρύα ψημένη βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. 
  4. Στρώση 3η, κρέμα σοκολάτας: Σε άλλο καθαρό μπολ βάζετε τις κρέμες στιγμής σοκολάτας μαζί με το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ. Με μια κουτάλα στρώνετε τη σοκολατένια κρέμα σας ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού.
  5. Στρώση 4η, σαντιγί: Πάνω από τη σοκολατένια κρέμα απλώνετε ισομερώς με κουτάλι ή με κορνέ τα υπόλοιπα 2 φλ. τσαγιού σαντιγί φροντίζοντας να σκεπάζετε όλη τη επιφάνεια του γλυκού. Προαιρετικά, γαρνίρετε το γλυκό σας με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπού ή νιφάδες σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2-3 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ πριν το σερβίρετε. 

[*] Αν θέλετε περισσότερη στρώση κρέμας σοκολάτας, προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φακέλους Άνθος Αραβοσίτου. Σε αυτή τη περίπτωση θα προσθέσετε άλλα 320 ml κρύο γάλα.