Το τέλειο εορταστικό cheesecake με μπισκότα όρεο

Το τέλειο εορταστικό cheesecake με μπισκότα όρεο

Μια συνταγή για το ιδανικό επιδόρπιο. Ένα υπέροχο cheesecake με μπισκότα κατάλληλο για το εορταστικό τραπέζι σας στις γιορτινές μέρες, τις επετείους, τα επίσημα τραπέζια σας. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 155 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 130 γρ. (1/2 φλ.) γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 250 γρ. μπισκότα όρεο (15ο γρ. ψιλοκομμένα + 100 γρ. χοντροκομμένα)
  • 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης + 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • Για τη ganache σοκολάτας:
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 60 ml (1/4 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • Για τη σαντιγί επικάλυψης: 
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, κρύα
  • Για γαρνίρισμα: 
  • 50 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη 
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης  35-36% λιπαρά
  • έτοιμο σιρόπι καραμέλας
  • mini μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάμετρο βάσης 9 x 21 εκ. και βάθους 6,5 εκ. και τη στρώνετε (σταυρωτά) με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να προεξέχουν και από τις 2 πλευρές για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα στη βάση της φόρμας και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  3. Για τη γέμιση: Στο κάδο του μίξερ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τα 150 γρ. ψιλοκομμένα μπισκότα όρεο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα και πάρει το μείγμα ένα ελαφρύ σοκολατένιο χρώμα. 
  4. Εν τω μεταξύ, βάζετε σε μπεν μαρί τις 2 κ.σ. νερό, πασπαλίζετε τη σκόνη ζελατίνης και τα αφήνετε στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 5 λ ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Την αφαιρείτε από τη φωτιά, την αφήνετε να “σταθεί” για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τη προσθέτετε, με το μίξερ σε λειτουργία, στο μείγμα τυριού με σταθερή ροή χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί. 
  5. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα υπόλοιπα 100 γρ. χοντροκομμένα όρεο και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του, σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  6. Για τη ganache σοκολάτας: Ρίχνετε σε ένα πυρέξ ή μεταλλικό μπολ τα κομματάκια σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση τη ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας.
  7. Την αφήνετε χωρίς να ανακατεύετε για 4 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη για 10 λ να κρυώσει ελαφρώς, και στη συνέχεια το στρώνετε πάνω από το μείγμα τυριού. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η ganache. 
  8. Για τη σαντιγί επικάλυψης: Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος, σε πηχτή σαντιγί. Ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτετε με τη σαντιγί.
  9. Για το γαρνίρισμα: Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη ψιλοκομμένη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά την αφήνετε να χλιαρίνει και μετά τη περιχύνετε πάνω στη σαντιγί (μπορείτε να πάρετε και έτοιμο σιρόπι σοκολάτας). Περιχύνετε και το σιρόπι καραμέλας, απλώνετε στη κορυφή μερικά μπισκότα όρεο και σερβίρετε.  

Βασική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο εορταστικό cheesecake με μπισκότα όρεο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα