Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες

Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες

Ένα πεντανόστιμο Cheesecake με λίγες θερμίδες, για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας γλυκά χωρίς τις τύψεις των θερμίδων. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ ελαφρύ γλύκισμα με υλικά χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες, που η γεύση του δεν έχει να “ζηλέψει” τίποτα από ένα κανονικό cheesecake. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα Πτι Μπερ Ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. βούτυρο light + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • Για τη γέμιση:
  • 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, light με λίγα λιπαρά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη διαίτης (στέβια ή άλλη επιλογής σας)
  • 170 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη ή με στέβια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε (σταυρωτά) με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος. Αναμιγνύετε καλά το 1 φλ. θρυμματισμένα στο multi μπισκότα με τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του ταψιού. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Σταδιακά προσθέτετε το γιαούρτι, τα ασπράδια αυγού, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ενσωματωθούν πλήρως σταματάτε αμέσως το χτύπημα. Μην το παραχτυπήσετε.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το ισιώνετε ισομερώς. Τοποθετείτε με ένα κουταλάκι του γλυκού, 1 κουταλάκι τη φορά, τη μαρμελάδα σε διαφορετικά μέρη πάνω στην επιφάνεια του cheesecake. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στροβιλίζετε απαλά τη μαρμελάδα μέσα στη γέμιση μέχρι να δημιουργήσετε ένα σχήμα σαν μάρμαρο. (Βλέπε φωτογραφία).
  4. Ψήνετε το cheesecake σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι στην αφή στο κέντρο του να είναι σταθερό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο Chessecake με λίγες θερμίδες