Το τέλειο cheesecake oreo

Το τέλειο cheesecake oreo

Το καλύτερο cheesecake oreo που φάγατε ποτέ… Τραγανή μπισκοτένια βάση με τέλεια ισορροπία  μπισκότων-βουτύρου για να είναι μεν τραγανή και σταθερή αλλά και αρκετά μαλακή για να γλιστράει εύκολα το κουταλάκι. Ένα υπέροχο κρεμώδες μείγμα γέμισης με τη προσθήκη μπισκότων oreo. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα… που αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση: 
  • 24 μπισκότα όρεο (ολόκληρα μαζί με τη γέμιση)
  • 6 κ.σ. (85 γρ.) βούτυρο, λιωμένο
  • Για το cheesecake:
  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 12 μπισκότα όρεο, κομμένα στα (4) τέσσερα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο βάσης 22 ή 23 εκ. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, σε σκόνη τα μπισκότα όρεο και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιόμορφα βρεγμένο. Το ρίχνετε το ταψάκι και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και μέχρι τη μέση των τοιχωμάτων του ταψιού. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. 
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 3 λ περίπου ή μέχρι να έχετε ένα λείο κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  4. Ρίχνετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά και το κρόκο αυγού, χτυπώντας για 15 δευτερόλεπτα πριν τη προσθήκη του επόμενου. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα όρεο κομμένα στα τέσσερα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να αναμιχθούν ομοιόμορφα. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψάκι, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να φουσκώσει περιμετρικά ελαφρώς αλλά το κέντρο του ακόμα θα είναι κρεμώδες. Σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε λίγο τη πόρτα του φούρνου και αφήνετε το cheesecake μέσα στο φούρνο για 1 ώρα. 
  6. Μετά τη 1 ώρα, το βγάζετε από το φούρνο, το μεταφέρετε, μέσα στο ταψί του, πάνω σε σχάρα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ. Το βγάζετε από το ψυγείο 30 λ πριν το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε. 

κξκξκξ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο cheesecake oreo