Το τέλειο cheesecake με γλυκό κουταλιού βύσσινο

Το τέλειο cheesecake με γλυκό κουταλιού βύσσινο

Το πιο ακαταμάχητο και νοστιμότατο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ. Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για, το καλύτερο από όλα, cheesecake, με σίγουρη γαστρονομική απόλαυση σε όσους το δοκιμάσουν. Εντυπωσιάστε τους…

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 125 γρ. μπισκότα digestive 
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 250-300 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα digestive σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν υγρή άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το στρώνετε ισομερώς, πατώντας το ελαφρώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα για να σχηματιστεί μια μικρή κορυφογραμμή. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση cheesecake: Σε ένα μπολ χτυπάτε με καθαρό μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την ελαφριά σαντιγί στο μείγμα τυριού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1/2 λ να ενσωματωθεί καλά.
  3. Στρώνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά. Μπορείτε να το αφήσετε και ένα ολόκληρο βράδυ.
  4. Για το γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρετε το cheesecake, το μεταφέρετε σε πιατέλα το περιχύνετε με το γλυκό κουταλιού βύσσινο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το τέλειο cheesecake με γλυκό κουταλιού βύσσινο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.