Οι τέλειοι πανεύκολοι πατατοκεφτέδες

Οι τέλειοι πανεύκολοι πατατοκεφτέδες

Η απόλυτη συνταγή για τους πιο εύκολους και τέλειους γευστικά αφράτους πατατοκεφτέδες. Μια απλή και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ), ίσως για τους πιο νόστιμους, οικονομικούς, με λίγα υλικά πατατοκεφτέδες που φάγατε ποτέ. Απλά δοκιμάστε τους!!!

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί που να λιώνει επιλογής σας (τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα κ.λ.π.)
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 2 πρέζες μοσκοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 5 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες από τις φλούδες τους, τις κόβετε στη μέση ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε καλά, τις μεταφέρετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Αφήνετε το πουρέ σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. 
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το τυρί, το χτυπημένο αυγό, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Ρίχνετε και απλώνετε τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Βρέχετε τα χέρια σας με κρύο νερό και παίρνετε μείγμα πατάτας, που να ισοδυναμεί με περίπου 1/4 φλ. τσαγιού, και το πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες μήκους 5-6 εκ. και πάχους 3 εκ. περίπου.  
  4. Τοποθετείτε το κάθε κεφτέ πάνω στη τριμμένη φρυγανιά και το πιέζετε ελαφρώς με το χέρι σας προς το πιάτο ώστε “κολλήσει” καλά επάνω στο κεφτέ το τρίμμα φρυγανιάς και να καλυφθεί παντού. Το ίδιο κάνετε και από την άλλη πλευρά και μετά τους ρολάρετε για να καλυφθούν και στα πλάγια με τη φρυγανιά. 
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζετε τους πατατοκεφτέδες σας για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε και το υπόλοιπο μισό σπορέλαιο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους πατατοκεφτέδες. Τους σερβίρετε ζεστούς ή χλιαρούς. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Οι τέλειοι πανεύκολοι πατατοκεφτέδες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.