Τάρτες με cheesecake και κεράσια

Τάρτες με cheesecake και κεράσια

Υπέροχες τάρτες ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα cheesecake και φρέσκα κεράσια. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για φανταστικές τάρτες για όλη την οικογένεια, όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 1/2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. cookies ή άλλα μπισκότα σοκολάτας επιλογής σας
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο (+ επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρων)
  • 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36%

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζετε με το κονιάκ και 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη. Τα ανακατεύετε να συνδυαστούν. 
  2. Βουτυρώνετε 4 μικρές τάρτες με διάμετρο βάσης 10 εκ. και βάθους 2 εκ. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  3. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στις 4 μικρές ταρτιέρες και με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού στρώνετε καλά στο μείγμα στη βάση και τα τοιχώματά τους. Τις καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να σφίξουν.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε δεύτερο μπολ τοποθετείτε το μαλακό τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα πάνω από τις μπισκοτένιες βάσεις και ισιώνετε την επιφάνεια. Τοποθετείτε, μοιράζοντάς τα ισομερώς, από πάνω τα κεράσια και σερβίρετε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτες με cheesecake και κεράσια