Ταρτάκια τυριών με σφολιάτα

Ταρτάκια τυριών με σφολιάτα

Λαχταριστά ταρτάκια τυριών σε σφολιάτα. Μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα ταρτάκια τυριών για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. [2 φύλλα] σφολιάτας
  • 4 κ.σ. κοφτές βιτάμ
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένα ανάμεικτα τυριά γραβιέρα και παρμεζάνα
  • 60 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία το βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με αβγογδάρτη. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτετε σταδιακά και το αλεύρι χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  2. Κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο να κρυώσει το μείγμα. Χτυπάτε τα αβγά τα προσθέτετε στη κρέμα και ανακατεύετε γρήγορα να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το 1 1/2 φλ. τριμμένα τυριά και ανακατεύετε.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας σε λεπτότερο φύλλο το κόβετε με “κουπ πατ” οδοντωτό διαμέτρου 8-9 εκ. και τα στρώνετε μέσα σε ειδικές φόρμες για τάρτες ή στο ειδικό ταψί με τις θήκες. Μισογεμίζετε τις τάρτες με το μείγμα τυριού και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τσένταρ.
  4. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 10′, Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ψήνετε για άλλα 10′.  [Ανάλογα με το μέγεθος από τις ειδικές φόρμες για τάρτες ή το ειδικό ταψί με τις θήκες, θα έχετε ή 34 μικρές τάρτες ή 24 μεγαλύτερες].

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη τυριού σοταρισμένο ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέϊκον.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταρτάκια τυριών με σφολιάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.