Ταρτάκια με καταΐφι και μους σοκολάτας

Ταρτάκια με καταΐφι και μους σοκολάτας

Ταρτάκια με βάση τραγανό καταΐφι  καλυμμένο με λαχταριστή μους σοκολάτας. Γαρνίρετε με φρούτα γλασέ, ή φρέσκα ή με ξηρούς καρπούς και έχετε ένα υπέροχο γλύκισμα για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Μια υπέροχη συνταγή του Στ. Παρλιάρου που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση καταΐφι:
  • 250 γρ. φύλλο καταΐφι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 300 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 150 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Για τη βάση καταΐφι: Απλώνετε και “ξαίνετε” ελαφρώς το φύλλο καταΐφι. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, περιχύνετε το καταΐφι και ανακατεύετε καλά να πάει το βούτυρο παντού, σε όλο το καταΐφι. 
  3. Παίρνετε ποσότητα βουτυρωμένο καταΐφι, το βάζετε και το πιέζετε στη βάση από ατομικά τσέρκια ή χαμηλές φόρμες τάρτας ή μεγάλα χαρτάκια cupcakes [8 εκ.] ή άλλα ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για τη μους σοκολάτας: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει βράση. Το αδειάζετε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε και το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να μισοκρυώσει.
  6. Ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα γκανάζ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και έχετε μια αφράτη μους σοκολάτας. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει η μους.
  7. Γεμίζετε με τη μους μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζετε τις τάρτες, πάνω από τις φωλιές καταΐφι, με μους. Διακοσμείτε με ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού [βλέπε συνταγή εδώ]  ή με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταρτάκια με καταΐφι και μους σοκολάτας