Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ροκφόρ

Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ροκφόρ

Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ροκφόρ. Μια εύκολη συνταγή της Pillsbury για το τέλειο ορεκτικό ή μεζέ για να συνοδεύσετε το ποτό σας. Πικάντικα ταρτάκια που θα τα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας στο Γιορτινό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα της Pillsbury
  • 3 1/2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 3 1/2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 4-5 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί ροκφόρ τριμμένο
  • 250 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου Σεβρ λιωμένο με πιρούνι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 20 με 30 λ ώστε να μαλακώσει. Απλώνετε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένα φορμάκια για ταρτάκια έτσι ώστε να σκεπάζει τον πάτο και τα τοιχώματα τους. Τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης στα φορμάκια και τα προψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ περίπου. 
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για μερικά λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  3. Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, μοιράζετε στα ταρτάκια το μισό μείγμα των τριμμένων τυριών και απλώνετε από πάνω, το μείγμα των κρεμμυδιών.
  4. Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τα ταρτάκια.
  5. Ξαναβάζετε τα ταρτάκια στο φούρνο και τα ψήνετε για 30 λ ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ροκφόρ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.