Τάρτα τυριών με ζαμπόν

Τάρτα τυριών με ζαμπόν

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα τυριών με ζαμπόν. Μια λαχταριστή τάρτα, για όλη την οικογένεια, για όλες τις ώρες που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμη για τάρτες της Pillsbury
  • 360 γρ. τσένταρ τριμμένο 
  • 100 γρ. φέτα ψιλο-θρυμματισμένη με το χέρι
  • 200 γρ. ανθότυρο ψιλο-θρυμματισμένο με το χέρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 4 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
  • 5 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε, με το 1 κ.σ. βούτυρο, μια ταρτιέρα 24-25 εκ. Στρώνετε καλά, στη βάση της και στα τοιχώματα τη ζύμη τάρτας. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα.
  2. Σε μεγάλο μπολ, βάζετε τα κομματάκια ζαμπόν, τα 300 γρ. τριμμένο τσένταρ, τη φέτα, το ανθότυρο και την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά. Χύνετε το μείγμα αυγών μέσα στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στη ταρτιέρα πάνω από τη βάση, τη στρώνετε στην επιφάνεια και τη πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 60 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 25-30 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, τρυπάτε τη βάση της ζύμης με ένα πηρούνι και τη ψήνετε μόνη της σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Τη βγάζετε προσθέτετε τη γέμιση και ψήνετε μετά τη τάρτα χωρίς το αλουμινόχαρτο, 8-10 λ λιγότερο από τον προαναφερόμενο χρόνο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα τυριών με ζαμπόν

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.