Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας, με τραγανή ζύμη και υπέροχη γέμιση σοκολάτας. Απαιτεί λίγο περισσότερο από το χρόνο σας σε σχέση με άλλες συνταγές αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση της. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κρόκο αυγού + 1 κ.σ. παγωμένο νερό
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα [προαιρετικά]
  • Για τη γέμιση σοκολάτας:
  • 2 αυγά + 2 κρόκοι αυγών
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα σπυρωτό μείγμα σαν τριμμένη φρυγανιά.
  2. Προσθέτετε το κρόκο αυγού και το κρύο νερό και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια υγρή ομοιογενή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή και όχι αρκετά υγρή προσθέτετε 1-2 κ.σ. επιπλέον κρύο νερό. Το χτυπάτε με τον ειδικό γάντζο για ζύμες [ή το ζυμώνετε με τα χέρια σε αλευρωμένη επιφάνεια] μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Δημιουργείτε με τη ζύμη ένα λεπτό “μπαστουνάκι”, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα με διάσταση βάσης 24 εκ. και βάθος 3 εκ.
  4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 χαρτιά ψησίματος και με έναν πλάστη το ανοίγετε σε ένα στρογγυλό φύλλο στις διαστάσεις του ταψιού. Το τοποθετείτε στο βουτυρωμένο ταψί και με τα χέρια σας το απλώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα.
  5. Κόβετε την επιπλέον ζύμη που τυχόν περισσεύει περιμετρικά, τρυπάτε σε αρκετά σημεία τη βάση με ένα πιρούνι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς.
  6. Για τη γέμιση:  Σε κατσαρολάκι βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τα κομματάκια σοκολάτας και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώνει.
  7. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους αυγών, τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα παχύ, αφράτο και  κρεμμώδες μείγμα. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε για 1/2 λ το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως.
  8. Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη βάση τάρτας και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να πήξει. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε [προαιρετικά] με σκόνη κακάο. Το κόβετε και το σερβίρετε σκέτο, ή με παγωτό ή με φρέσκα φρούτα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα σοκολάτας