Τάρτα σοκολάτας με καρύδα χωρίς ψήσιμο

Τάρτα σοκολάτας με καρύδα χωρίς ψήσιμο

Μια υπέροχη, εντυπωσιακή στην εμφάνιση, τέλεια στη γεύση σοκολατένια τάρτα με φρεσκοτριμμένη καρύδα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ), που δεν απαιτεί ψήσιμο, για μια τάρτα όπου ο εξαιρετικός συνδυασμός της σοκολάτας με τη καρύδα της δίνουν μια ανεπανάληπτη γεύση που θα εντυπωσιάσει όσους τη γευτούν.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα στο multi
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη κρέμα καρύδας:
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ. περίπου)
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδα, φρεσκοτριμμένη
  • Για τη κρέμα σοκολάτας:
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • Γα το σερβίρισμα:
  • σιρόπι σοκολάτας και παγωτό καρύδας ή καϊμάκι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Παίρνετε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο βάσης 24 εκ. ή ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση ιδίας διαμέτρου και στρώνετε τη βάση τους με λαδόκολλα. Θρυμματίζετε τα γεμιστά σοκολατένια μπισκότα στο multi, προσθέτετε τη λιωμένη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Τα ρίχνετε στη βάση της φόρμας και τα απλώνετε καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα όλη η βάση. 
  2. Για τη κρέμα καρύδας: Σε κατσαρολίτσα βάζετε το γάλα να ζεσταθεί. Μαλακώνετε καλά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και μετά τα διαλύετε μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε τη καρύδα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι το μείγμα σφίξει καλά. 
  3. Για τη κρέμα σοκολάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος, μέχρι να κάψει καλά χωρίς όμως να πάρει βράση. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
  4. Αφήνετε τη κρέμα σοκολάτα σας να κρυώσει ελαφρώς και μετά την αδειάζετε πάνω από την ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας και την απλώνετε ομοιόμορφα. Ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά. Τη σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και προαιρετικά με παγωτό καρύδας ή καϊμάκι. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα σοκολάτας με καρύδα χωρίς ψήσιμο