Τάρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο και καρύδια

Τάρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο και καρύδια

Σοκολατένια τάρτα με τριμμένη καρύδα και ψιλοκομμένα καρύδια. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για μια σοκολατένια απόλαυση συνδυασμένη με τη πλούσια γεύση της καρύδας και των καρυδιών, για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα (Pillsbury ή άλλο επιλογής σας)
  • 1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα τριμμένη 
  • 1/2-2/3 φλ. τσαγιού καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Για τη γέμιση:
  • 80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας) ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά 
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ (ή 1/4 φλ. γάλα +1/4 φλ. κρέμα γάλακτος)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 20-30 λ περίπου να μαλακώσει. Λαδώνετε ένα ρηχό στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα 23 εκ., απλώνετε τη ζύμη και τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της, φροντίζοντας μια λωρίδα ζύμης να προεξέχει περιμετρικά, έξω από τα τοιχώματα, δημιουργώντας μια “γιρλάντα”, όπως στη φωτογραφία.
  2. Τρυπάτε τη βάσης της ζύμης με ένα πιρούνι, από πάνω πασπαλίζετε ομοιόμορφα το τρίμμα καρύδας και τα καρύδια και τη ψήνετε για 12 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο στους 180 βαθμούς.
  3. Για τη γέμιση: Σε μπεν μαρί ή σε μια μικρή κατσαρολίτσα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας με το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε στην άκρη για 5 λ περίπου να χλιαρίνει και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το αλεύρι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και τα καρύδια με το ινδοκάρυδο και ισιώνετε την επιφάνειά του. Σκεπάζετε με λεπτές λωριδίτσες αλουμινόχαρτου τη “γιρλάντα” που προεξέχει (μη καεί) και ψήνετε τη τάρτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι όταν ΄σφίξει” το μείγμα στο κέντρο του. 10 λ πριν το βγάλετε από το φούρνο ξεσκεπάζετε το αλουμινόχαρτο από τη γιρλάντα για να “πάρει” χρώμα. 
  6. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και ΄σφίξει”. Μετά τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε γαρνίροντας (προαιρετικά) το κάθε κομμάτι με μια ροζέτα σαντιγί και με τρίμμα καρύδας. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο και καρύδια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.