Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Μια συνταγή για μια πανεύκολη τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια. Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σφολιάτα [χρησιμοποιείτε το 1 φύλλο]
  • Για τα αχλάδια:
  • 350 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 20 γρ. μαργαρίνη
  • 20 γρ. ζάχαρη καστανή
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • Για τη σοκολατένια κρέμα:
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 30 γρ. βούτυρο μαλακό
  • Για γαρνίρισμα:
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση σφολιάτας: Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας στη φόρμα. Καλύπτετε το εσωτερικό της και τα τοιχώματα με αλουμινόχαρτο. Τη γεμίζετε με φασόλια σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε στους 150°C 15’. Αφαιρείτε τα φασόλια και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο 15’ ακόμη.
  2. Για τα αχλάδια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν ένα ξανθό σκούρο χρώμα. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τη βανίλια και τα αχλάδια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 10’ περίπου, μέχρις ότου αρχίσουν να καραμελώνουν. Αποσύρετε από την εστία και τα στραγγίζετε από το σιρόπι τους.
  3. Για τη σοκολατένια κρέμα: Λιώνετε  τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτετε το μέλι και το βούτυρο. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να πήξει. Γεμίζετε την τάρτα με τα αχλάδια και καλύπτετε με την κρέμα σοκολάτας.

crostata_ciocco_pere_in-evidenza1

Πηγή

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.