Τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια και φέτα

Τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια και φέτα

Μια υπέροχη τάρτα τραγανής σφολιάτας με μανιτάρια και τυρί φέτα. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο ορεκτικό, ή μεζέ για το ποτό σας ή συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα σας. 

Τα υλικά της συνταγής είναι για 2 τάρτες

Υλικά συνταγής

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου χοντροκομμέα
  • 100 γρ. φέτα ψιλοθρυμματισμένη με τα χέρια
  • αλάτι λίγο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα τα δύο μεγάλα ταψιά του φούρνου.
  2. Στρώνετε σε κάθε ταψί από 1 φύλλο σφολιάτας. Παίρνετε το τρίτο φύλλο σφολιάτας και το κόβετε σε 8 λωρίδες 3 εκατοστών η κάθε λωρίδα. Παίρνετε από μια μια τις λωρίδες και τις τοποθετείτε γύρω-γύρω, περιμετρικά στην άκρη κάθε φύλλου σφολιάτας. [4 λωρίδες σε κάθε 1 σφολιάτα].
  3. Πιέζετε κάθε λωρίδα να κολλήσει στην άκρη της σφολιάτας και τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις κολλάτε, προσπαθώντας να μείνει όσο πιο όρθια γίνεται [σαν να υπάρχει μέσα ένα μεγάλο, χοντρό κορδόνι, βλέπε φωτογραφία] για να σχηματισθεί μια ψηλή μπορντούρα και να κρατήσει τη γέμιση της τάρτας μέσα στα όρια της τάρτας.
  4. Τρυπάτε τη βάση και από τις δύο τάρτες σε πολλές μεριές [ανά 1 πόντο] με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Τις βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο [πάνω κάτω τα ταψιά] και τις ψήνετε για 20 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Στο δεκάλεπτο ανταλλάσσετε τα ταψιά το επάνω στη κάτω σχάρα και αντιθέτως. Αν έχει φουσκώσει η ζύμη σε κάποιο σημείο το πιέζετε με μια διπλωμένη πετσέτα μόλις τη βγάλετε. Τις αφήνετε στην άκρη.
  5. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και με τη ρίγανη, ανακατεύετε σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 5 λ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, ανακατεύετε για 1 λ, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε να τα σιγοβράζετε για 10 λ ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  6. Αφαιρείτε το καπάκι και αν υπάρχουν ακόμα υγρά, συνεχίζετε να σιγοβράζετε μέχρι σχεδόν να εξατμισθούν. Τα μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  7. Στρώνετε στη μια ψημένη τάρτα το μισό μείγμα μανιταριών, το άλλο μισό μείγμα στη δεύτερη τάρτα και περιχύνετε τη κάθε μια με το μισό μείγμα αυγών. Τέλος πασπαλίζετε με το μισό μείγμα θρυμματισμένης φέτας τη κάθε τάρτα.
  8. Μειώνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνετε τις τάρτες για 20 λεπτά. Στο δεκάλεπτο ανταλλάσσετε την επάνω τάρτα στη κάτω και αντίστροφα. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε 5 λ να “σταθούν” και μετά τις κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα σφολιάτας με μανιτάρια και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.