Tάρτα με ροδάκινα γαρνιρισμένη με βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

Tάρτα με ροδάκινα γαρνιρισμένη με βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

Ανάλαφρη, δροσερή τάρτα με τραγανή βάση μπισκότου και λευκής σοκολάτας, με ροδάκινα και βατόμουρα, χωρίς ψήσιμο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα, εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του που σίγουρα θα απολαύσετε σαν επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού πολτοποιημένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτας ή digestive
  • 85 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένo
  • Για τη γέμιση:
  • 120 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού σαντιγί
  • 2 ροδάκινα, ξεφλουδισμένα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 1 φλ. τσαγιού βατόμουρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα. Προσθέτετε τη λιωμένη (σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων) λευκή σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να καλά μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση ενός βουτυρωμένου ταψιού με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και το απλώνετε ισομερώς πιέζοντάς το ελαφρώς. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ να κρυώσει καλά. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. 
  3. Κόβετε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες 1-1,5 εκ. περίπου, κρατάτε τις 3 από τις φέτες για γαρνίρισμα, τις τυλίγετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο. Ψιλοκόβετε όλες τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου τις βάζετε μέσα στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
  4. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. 
  5. Για γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε, βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθεί και γίνει ελαφρώς ρευστή. Περιχύνετε τη τάρτα με τη μαρμελάδα και τη γαρνίρετε με τα βατόμουρα και τις 3 φέτες ροδάκινου που έχετε κρατήσει στο ψυγείο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Tάρτα με ροδάκινα γαρνιρισμένη με βατόμουρα χωρίς ψήσιμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.