Τάρτα πεντανόστιμη με μανιτάρια

Τάρτα πεντανόστιμη με μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη χορταστική τάρτα με μανιτάρια για να την σερβίρετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό στο οικογενειακό αλλά και γιορτινό τραπέζι με τους καλεσμένους σας ή ακόμα να την απολαύσετε ως ελαφρύ γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 600 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 80 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 3 αυγά μέτρια
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις και βούτυρο λιωμένο για το φύλλο και το ταψί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα και τα κόβετε στα 4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα πράσα και τα σοτάρετε για περίπου 5-6 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και γίνουν διαφανή.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια, τη λιαστή ντομάτα, αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 10 λ επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν καλά τα υγρά τους. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το τυρί γκούντα, το σχοινόπρασο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε με ένα πλάστη σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 35Χ35εκ.
  4. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ., απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στη βάση της, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και αδειάζετε μέσα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του τηγανιού με τα μανιτάρια και το πράσο.
  5. Τέλος αδειάζετε ομοιόμορφα από πάνω το μείγμα με την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού, και ψήνετε την τάρτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λ. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Τip: Προσέχετε η γέμιση με τα μανιτάρια να μην έχει καθόλου υγρά, διότι δε θα ψηθεί καλά η σφολιάτα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα πεντανόστιμη με μανιτάρια